15 juli 2024

Fietsvakantie 18 t/m 21 juni 2024

Dag 1: Met goede moed en veel zin vertrokken we. Helaas de weergoden waren ons niet goedgezind. Bij het vertrek moesten we allemaal regenkleding aan regenbroek, regenjas, poncho en petje/helm. Ook de bepakking moest helemaal worden ingepakt. Na enkele kilometers was het tijd om de inwendige mens op te laden. De koffie/thee, warme chocolademelk (ook al is het zomer) met iets lekkers. Daarna  richting Esch voor een heerlijke lunch en zowaar was het even droog. Weer op de fiets richting Dongen. Onderweg  gestopt bij de klimhal in Tilburg voor een drankje. Niemand had de behoefte om de klimsport te beoefenen. Om ongeveer 16.30 uur kwamen we als 17 verzopen katjes aan in Dongen en kon de regenkleding eindelijk uit. Na een warme douche genoten we van een zeer uitgebreid en smakelijk diner.

Dag 2: Een route door de Loonse duinen en Kaatsheuvel. We konden genieten van de bosrijke omgeving en van de schreeuwende menigte vanuit de attracties van de Efteling. Gelukkig was het goed fietsweer en kon de regenkleding in de tas blijven. Helaas moest één fiets (deze fiets had al negen fietsvakanties meegemaakt) geruild worden tegen een leenfiets. De vele regen was te veel geweest.

Dag 3: Fietsen richting Chaam. Met een tussenstop bij Lutskes Theetuin. Het weer was goed alhoewel we aan het einde van de dag nog een sprintje moesten trekken om droog bij het hotel aan te komen. De fietsen mochten weer in de voorkamer (wat een luxe) staan om te worden opgeladen voor de laatste fietsdag richting home.

Dag 4: Na een heerlijk ontbijt vertrokken we bepakt en bezakt richting Vinkel. Onderweg een lekker bakje koffie/thee en dan naar Vlijmen voor de lunch. Tijdens de lunch ging het mis want de weergoden hadden besloten dat ze ons opnieuw in regenkleding wilden zien. We kwamen dus in Vinkel in dezelfde “kledij” als waarin we waren vertrokken.

Ondanks de regen op de eerste en vierde dag was het een mooie gezellige fietsvakantie met 220 kilometer op de teller. Namens de deelnemers danken wij Gerrie, Toos, Nico en Frans voor de mooie georganiseerde reis !!

Aldus jullie verslaggevers die voor het eerst mee fietsten.